MUŽI: Žádovice 0:3 Dambořice (0:1)

26.04.2014 20:00

Sestava: K.Rotter - Steinhubel, Hegr(C), Karlín, Spurný - R.Toman, Ingr, Bělohoubek, Uličný - Tiefenbacher, P.Toman(55 Burgr)

Dále připraveni: L.Valenta, L.Hromada(GK)

Žádovice nahánějí body i trenéra

Dambořice šturmují za záchranou okresního přeboru. Naftaři zvítězili ve třetím ze čtyř posledních duelů. V sobotu přehráli Žádovice 3:0. Domácího trenéra Karla Rottera překonali Jakub Luskač, Jakub Martinásek a Jaromír Kachlíř.

Necelá stovka diváků na první branku dlouho nečekala. Hosty poslal už ve 4. minutě do vedení Luskač, kterého ke skórování vybídl přesnou přihrávkou Václav Matula. Ve zbytku první půle se hrála vyrovnaná partie. Šance měly oba týmy, ale hráči Žádovic i Dambořic se ve finální fázi i koncovce trápili. Hostující Matula si v úniku nepřišel na pozorného gólmana Rottera. Hru domácích brzdila časté nepřesnosti a zbytečné ztráty. S dlouhými nakopávanými míči si hostující obrana v čele s gólmanem věděla rady.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po změně stran. Dambořice byly o něco fotbalovější. Domácí, kterým citelně scházel útočník Smolák, se sice ve druhé půli zlepšili, ale šancí mnoho neměli. Hráli jsme pouze po šestnáctku, přiznal staronový kouč Žádovic Karel Rotter. Ten inkasoval druhý gól dvacet minut před koncem, kdy se z hranice šestnáctky přesně k levé tyči trefil Martinásek. Výhru v 90. minutě pečetil Kachlíř. Naftaři nakonec  mohli vyhrát ještě vyšším rozdílem, ale brankář Rotter svůj tým bravurními zákroky podržel.

Vítězství hostů je zcela zasloužené. Vypracovali si totiž více šancí než my, pronesl Rotter. Ten se stal znovu koučem Žádovic. Zkušený brankář nahradil u týmu dvojici Dohnálek - Řezáč, kteří na svoje funkce rezignovali. Trenéři u nás skončili již před třemi týdny, po prohraném zápase ve Ždánicích. Vedení klubu mrzí, že svůj odchod oznámili textovou zprávou. Tak se to podle nás nedělá, pronesl Rotter. Ten je pouze náhradní variantou. Vedení Žádovic nového kouče shání. V létě bych měl tým předat svému nástupci, dodal Rotter. Sobotní duel s přehledem odřídil zkušený rozhodčí Miroslav Chromek. (zdroj: Hodonínský deník)

Branky: Luskač, Martinásek, Kachlíř

Diváci: 80

Rrozhodčí: Chromek 8/1